Biosensor har tagit central order i Oceanien

March 19, 2015

Biosensor Applications, har erhållit en order från sin distributör i Australien. Ordern är av central betydelse för Biosensor och ordervärdet överstiger 5 Mkr. Kunderna finns inom områdena gränsskydd samt kriminalvård. En av kunderna har mer än nio års erfarenhet av Biosensors teknologi. Leverans planeras att ske före juni månads utgång.

”Självklart är det glädjande att Biosensor nu erhållit en sedan länge efterlängtad större order och framförallt att den kommer från en kund som använt utrustningen i ett flertal år. Bolaget har vunnit ordern i konkurrens med väsentligt större företag på en internationell arena. Det är starkt. Vi hoppas nu att detta kan bli inledningen på ett nytt kapitel i bolagets utveckling” säger Fredrik Vojbacke, VD Biosensor i en kommentar till nyheten.

För vidare information, var vänlig kontakta:
Fredrik Vojbacke
VD, Biosensor Applications Sweden AB (publ)
Telefon: +46 8 708 99 04 63
email hidden; JavaScript is required

Biosensor är ett svenskt företag, beläget i Solna. Bolaget är listat på AktieTorget. Företaget har utvecklat en unik teknologi för detektering av spårämnen, baserad på bioteknologiska sensorer. Denna teknologi detekterar simultant både sprängämnen och narkotika i mycket små mängder. Teknologin utmärker sig genom sin säkra detekteringsförmåga i kombination med den låga graden av falsklarm utanför labbmiljöer. Biosensor vänder sig till kunder inom polisväsendet, säkerhetsföretag, tull, militär, kriminalvård och beroendevård.