Biosensor tecknar Letter of intent för leverans om 16 utrustningar till Malaysia

May 10, 2010

Flera myndigheter i Malaysia kommer att övergå till Biosensors metod för att hitta droger. Detta gäller både för att detektera förekomst, samt intag av droger. Möjligheten har skapats genom att Biosensor har knutit till sig en ny affärspartner, Millennium Interwork i Kuala Lumpur med rätten till direktförsäljning till myndigheterna. De 16 Biosens enheterna skall levereras kvartal 3, 2010. Av sekretesskäl vill man i dagsläget inte gå in i detalj och avslöja vilka de berörda myndigheterna är.

– Vi tycker detta är fantastiskt roligt, eftersom det är flera myndigheter som nu kommer att arbeta med Biosensors teknik som plattform, säger Erik Lissner, bolagets nytillträdde VD, och fortsätter: – Framgången beror till stor del på att vi hittat en ny affärspartner i Malaysia samt att vår utveckling av den nya substansen till drogen Ketamin nu kunnat erbjudas kunderna. Att kunna detektera Ketamin har varit ett krav i Asien. Erik avslutar: -Det finns en stor chans att Malaysia blir det första land för Biosensor där samtliga målsegment använder vår teknologi för narkotika detektering.

För vidare information, var vänlig kontakta:

Erik Lissner
VD, Biosensor Applications Sweden AB (publ)

Telefon: + 46 8 706 75 00
E-post: email hidden; JavaScript is required

Biosensor är ett svenskt företag, beläget i Solna. Bolaget är listat på AktieTorget. Företaget har utvecklat en unik teknologi för detektering av spårämnen, baserad på bioteknologiska sensorer. Denna teknologi detekterar simultant både sprängämnen och narkotika i mycket små mängder. Teknologin utmärker sig genom sin säkra detekteringsförmåga i kombination med den låga graden av falsklarm utanför labbmiljöer. Biosensors kunder kommer från polisväsendet, säkerhetsföretag, tull, militär, kriminalvård och beroendevård över hela världen.